TOKAT / MERKEZ - Semerci İmam Hatip Ortaokulu

Haz

İlimiz genelinde yapılan Kazanım Değerlendirme Sınavlarına katılan öğrencilerimizin başarı durumu, eksik olduğu konuların tespiti ve bu konuların telafi çalışmaları için ul Rehberlik Servisi ve öğretmenlerimiz iş birliği içinde çalışmalar yürütmüşlerdir.

Haz

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri tarafından İmam Hatiplik, Müezzinlik, Vaizlik ve Kur'an Kursu Öğreticiliği uygulamaları yaptırıldı.

Haz

Ramazan ayı kapsamında Ramazan Sandığı uygulaması hayata geçirildi. Okul ve sınıf panoları süslendi.

Haz

Okulumuzda Şubat ayı faaliyetleri kapsamında Hayırda Yarışanlar Etkinliği düzenlendi.

Haz

Okulumuz Rehber Öğretmeni Ahsen Sena EKİZ tarafından öğrencilerimize ders çalışma teknikleri, ders başarısını ve motivasyonunu arttırma yolları ve LGS sınavı ile alakalı gerekli bilgilendirme yapılmış, afişler ve bilgilendirme yazıları okulumuz panolarına asılmıştır.

Haz

Her ay belirlenen ayın değeri ile alakalı öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından okul ve sınıf panoları süslendi, velilere el broşürleri dağıtıldı.

Haz

Okulumuz Z Kütüphanesine öğrencilerimizn tenefüste ve öğle aralarında oynayabileceği mangala, satranç gibi oyunlar yerleştirilmiş, uygun oyun ortamı sağlanmıştır.

Haz

Okulumuz Rehber Öğretmeni Ahsen Sena ALEMDAĞ tarafından öğretmenlerimize öğrenciyi tanıma teknikleri sunumu yapıldı.

Haz

Okulumuzda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimzie haftalık ayet ve hadis sunumları yapılmıştır. Okulumuzun fiziki imkanları dahilinde haftanın hadisi ve ayeti ile ilgili okul panoları ve sınıf ortamı kullanılmıştır.

Haz

Okulumuzda Kazanım Yarışmaları kapsamında Ballıca Mağarası ve Pazar Şelalesi'ne doğa gezi düzenlenmiştir.

Haz

Okulumuzun fiziki şartları da dikkate alınarak mescit ve sınıflarda İslami Değerler alanları oluşturulmuştur.

Haz

Okulumuz Rehber Öğretmeni Ahsen Sena EKİZ tarafından öğrencilerimize ve öğretmenlerimize  öfke kontrolü ve stresle başa çıkma yöntemleri konularında eğitimleri verildi. Okul panolarına bilgilendirici çalışmalar yapıldı.

Haz

Okulumuzda milli ve manevi değerler kapsamında Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere anma etkinlikleri düzenlendi, okul panoları oluşturuldu.

Haz

Okulumuz Rehber Öğretmeni Ahsen Sena ALEMDAĞ tarafından Şubat ayı akademik gelişim ve kariyer planlama faaliyetleri kapsamında öğrencilerimize bilgilendirme seminerleri verildi.

Haz

Okulumuzda Nisan-Mayıs aylarında toplumsal sorunlara duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla okulun tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla köyümüzde atık toplama çalışması yapılmış, okul bahçesine fidan dikimi gerçekleştirilmiştir.